AKSD hírlevele ! - Romló világunk: Debrecen

AKSD hírlevele !

2010.03.18. 01:06

Nyitom tegnap reggel a postaládát, és a szemeten kívűl más egyéb hasznos,újrahasznosított dologra lettem figyelmes! Az AKSD hírlevelére amiben ezt írják ( részletet közlök!) :

" Kedves Debreceni Lakosok!

Ezúton szeretnénk, megköszönni minden debreceni lakosnak, aki a 2009-es év folyamán is fontosnak tartotta azt, hogy szelektíven gyűjtse össze az otthonában keletkező hulladékokat. Az Önök segítségével, összesen 2108 tonna hasznosítható hulladékot sikerült begyűjtenünk, ami a lerakó helyett visszakerűlt az anyagok körforgásába és így nem szennyezi környezetünket. A 2108 tonnából: 1492 tonna papír, 443 tonna műanyag, 163 tonna üveg és 10 tonna fém a hasznosítható hulladék. (...) A Kft.-k célja továbbra is az, hogy az EU-s átlaghoz közelítse a fejenként szelektíven gyűjtött hulladék mennyiségét. Jelenleg átlagosan 10kg/fő/év a lakosonként begyűjtött másodnyersanyag mennyisége Magyarországon, ugyanakkor Debrecenben ez a szám átlagon felűl van, mivel az AKSD Kft. szolgáltatási területén 2009-ben 10.5 kg/fő/év volt a begyűjtött mennyiség. Sajnos a további gondot a gyűjtőhelyek nem megfelelő használata okozza. (...) A válogatást segítik a konténerekre kihelyezett matricák is. Olvassák el figyelmesen, és tzartsák be a leírtakat, ezzel is segítve a környezet megóvása érdekében tett törekvéseinket!"

Nos igen. Milyen igaz. Sokan ugyanis valóban nem tartják be! A papírokat sokszor nem ott látom ahol kéne. a PET palackos gyűjtőkhöz bedobálva látom a napraforgóolajos flakonokat, szóval megértem ha iskolás módjára a szánkba etetik ezt. Én is nagyon örülnék neki, ha ezt betartanánk és csak azt helyeznénk ki amit ellehet. Hisz a mi érdekünkben van az ott.

A bejegyzés trackback címe:

https://romlovilagunk.blog.hu/api/trackback/id/tr201848681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása